VERWARMING

Warmtepomp Lucht/Water


Een lucht-water warmtepomp gebruikt de omgevingslucht als energiebron in plaats van fossiele brandstoffen zoals olie of gas. Bovendien heeft een lucht-water warmtepomp een belangrijk voordeel ten opzichte van een conventionele ketel: hij kan niet alleen worden gebruikt voor verwarming en warmwaterbereiding, maar ook - afhankelijk van het ontwerp - voor koeling. Met een gewone "omkeerbare" warmtepomp kunnen kamers in de warme maanden tot een comfortabele temperatuur worden verwarmd.

DUURZAME VERWARMING - ONAFHANKELIJK WORDEN VAN OLIE EN GAS

De overstap naar een duurzaam verwarmingssysteem zorgt ervoor dat je je eigen ecologische voetafdruk drastisch verlaagt. Bovendien hoef je je met een warmtepomp geen zorgen te maken over de onzekere prijsschommelingen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas.

Ecodan lucht-water warmtepompen maken gebruik van de warmte in de buitenlucht. Zo putten ze uit een bijna onuitputtelijke bron van energie. Door hun bijzonder efficiënte werking gebruiken de Ecodan warmtepompen deze energie bijzonder goed voor het verwarmen van ruimtes en sanitair warm water. Dit beschermt de natuur en haar bronnen voor de komende jaren.

GASCONDENSATIEKETEL


Een gascondensatieketel is een energiezuinige ketel op gas. Deze condensatieketel recupereert warmte van zijn eigen rookgassen. In de gassen zit waterdamp die bruikbare energie bevat. Deze warmte kan opnieuw gebruikt worden voor de verwarming van je huis.